Zacapa
Zacapa je guatemalská značka rumu, ktorá vznikla v roku 1976, presne na sté výročie založenie rovnomenného mesta. Pri tejto príležitosti spoločnosť Industrias Licoreras de Guatemala uviedla na trh značku Zacapa a jej vývoj zverila chemikovi Alejandrovi Burgaletovi.
Rumy Zacapa sa nevyrábajú z melasy alebo čistej šťavy, ale z trstinového medu. Ten vzniká odparením trstinovej šťavy. Po uvarení sa čerstvá trstinová šťava premení na sirup so 70 % koncentráciou cukru. Hlavnou výhodou tejto melasy je dobrá skladovateľnosť, môže sa teda destilovať počas celého roka.
Sirup sa následne zriedi s vodou, ktorá pochádza zo studní patriacich liehovaru a začína proces fermentácie. Neskôr sa používa na zníženie obsahu alkoholu v rumoch Zacapa.
Stránka 1 z 1 - 3 položiek celkom