Objednávky prijaté v pracovné dni do 15:00 odosielame ešte v ten istý deň.

Zacapa XO

Značka: Zacapa
124,90 € 178,43 € / 1 l
Objednané
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Zacapa Centenario XO je zo zmesi starostlivo vybraných rumov, ktoré dozrievali 6 až 25 rokov. Tento rum sa môže pochváliť bohatou zamatovou textúrou a vyváženým chuťovým profilom.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zacapa Centenario XO je zo zmesi starostlivo vybraných rumov, ktoré dozrievali 6 až 25 rokov. Tento rum sa môže pochváliť bohatou zamatovou textúrou a vyváženým chuťovým profilom. Vôňa je kombináciou karamelu, drevitých tónov, medu, sušeného ovocia a vanilky. Jej chuť vás očarí tónmi vanilky, korenia, spáleného cukru a karamelu. 

Rum Zacapa XO, označovaný za nektár z neba, je vynikajúci rum na popíjanie vhodný pre akúkoľvek výnimočnú príležitosť. Zacapu XO si najlepšie vychutnáte čistú, alebo s ľadom a skvele sa kombinuje s tmavou čokoládou a dezertmi. Jej komplexný charakter, jemnosť a dlhý, sladký záver s tónmi korenia, kávy a koňaku z nej robia povinnú jazdu pre skúsených, aj začínajúcich milovníkov rumu. 

3

Tento rum zreje špeciálnou metódou Solera, ktorá spočíva v postupnom miešaní rumov rôzneho veku. Rumy zrejú v sudoch, ktoré sa ukladajú jeden na druhý, pričom platí, že spodná vrstva sudov obsahuje najstarší rum a vrchné vrstvy zas mladší rum. Po určitom čase sa časť rumu z dolnej vrstvy sudov odleje a naplní do fliaš, čím sa vytvorí miesto pre mladší rum. Sudy v hornej vrstve sú následne doplnené novým rumom, aby proces mohol pokračovať. Vďaka tomu sa sudy nikdy úplne nevyprázdnia, a tak aj po desiatkach rokov obsahujú stopové množstvá pôvodného rumu. Správne vykonávanie procesu Solera zabezpečuje konzistentnú chuť a kvalitu rumu.

O značke

Zacapa je guatemalská značka rumu, ktorá vznikla v roku 1976, presne na sté výročie založenie rovnomenného mesta. Pri tejto príležitosti spoločnosť Industrias Licoreras de Guatemala uviedla na trh značku Zacapa a jej vývoj zverila chemikovi Alejandrovi Burgaletovi.

Rumy Zacapa sa nevyrábajú z melasy alebo čistej šťavy, ale z trstinového medu. Ten vzniká odparením trstinovej šťavy. Po uvarení sa čerstvá trstinová šťava premení na sirup so 70 % koncentráciou cukru. Hlavnou výhodou tejto melasy je dobrá skladovateľnosť, môže sa teda destilovať počas celého roka.

Sirup sa potom zriedi s vodou, aby začal proces fermentácie, tá pochádza zo studní, ktoré patria liehovaru. Neskôr sa používa na zníženie obsahu alkoholu v rumoch Zacapa.

Dodatočné parametre

Kategória: Rum
Hmotnosť: 1 kg
Objem: 0,7 l
Obsah alkoholu: 40,00 %
Balenie: Darčekové balenie
Krajina pôvodu: Guatemala
Položka bola vypredaná…