Objednávky prijaté v pracovné dni do 15:00 odosielame ešte v ten istý deň.

Zacapa 23

Značka: Zacapa
52,90 € 75,57 € / 1 l
Momentálne nedostupné
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…

Rum Zacapa 23 tvorí zmes niekoľkých rumov vo veku od 6 do 23 rokov, ktoré sú samy o sebe destilované z čistého trstinového medu (ten sa na výrobu rumov bežne nepoužíva). Zrenie tohto destilátu prebieha v nadmorskej výške 2300 metrov, čo proces zrenia spomaľuje, vďaka čomu sa do rumu pomaly uvoľnujú arómy z rôznych druhov použitých sudov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Rum Zacapa 23 tvorí zmes niekoľkých rumov vo veku od 6 do 23 rokov, ktoré sú samy o sebe destilované z čistého trstinového medu (ten sa na výrobu rumov bežne nepoužíva). Zrenie tohto destilátu prebieha v nadmorskej výške 2300 metrov, čo proces zrenia spomaľuje, vďaka čomu sa do rumu pomaly uvoľnujú arómy z rôznych druhov použitých sudov, po bourbone, sherry, alebo obľúbenom víne z odrody viniča Pedro Ximénez.

Ponúka komplexný chuťový zážitok, ktorý si obľúbia ako začiatočníci, tak aj rumoví znalci. Lákavá aróma bohatého karamelu, tónov duba, jemnej vanilky, sladkého medu a sušeného ovocia si podmaní vaše zmysly od prvého ochutnania. 

2_3

Tento rum zreje špeciálnou metódou Solera, ktorá spočíva v postupnom miešaní rumov rôzneho veku. Rumy zrejú v sudoch, ktoré sa ukladajú jeden na druhý, pričom platí, že spodná vrstva sudov obsahuje najstarší rum a vrchné vrstvy zas mladší rum. Po určitom čase sa časť rumu z dolnej vrstvy sudov odleje a naplní do fliaš, čím sa vytvorí miesto pre mladší rum. Sudy v hornej vrstve sú následne doplnené novým rumom, aby proces mohol pokračovať. Vďaka tomu sa sudy nikdy úplne nevyprázdnia, a tak aj po desiatkach rokov obsahujú stopové množstvá pôvodného rumu. Správne vykonávanie procesu Solera zabezpečuje konzistentnú chuť a kvalitu rumu.

O značke

Zacapa je guatemalská značka rumu, ktorá vznikla v roku 1976, presne na sté výročie založenie rovnomenného mesta. Pri tejto príležitosti spoločnosť Industrias Licoreras de Guatemala uviedla na trh značku Zacapa a jej vývoj zverila chemikovi Alejandrovi Burgaletovi.

Rumy Zacapa sa nevyrábajú z melasy alebo čistej šťavy, ale z trstinového medu. Ten vzniká odparením trstinovej šťavy. Po uvarení sa čerstvá trstinová šťava premení na sirup so 70 % koncentráciou cukru. Hlavnou výhodou tejto melasy je dobrá skladovateľnosť, môže sa teda destilovať počas celého roka.

Sirup sa potom zriedi s vodou, aby začal proces fermentácie, tá pochádza zo studní, ktoré patria liehovaru. Neskôr sa používa na zníženie obsahu alkoholu v rumoch Zacapa.

Dodatočné parametre

Kategória: Rum
Hmotnosť: 1 kg
Objem: 0,7 l
Obsah alkoholu: 40,00 %
Balenie: Darčekové balenie
Krajina pôvodu: Guatemala
Položka bola vypredaná…