Angostura Bitter
Podrobný popis
Príbeh vzniku Angostura Bitter sa odohráva na začiatku 19. storočia v malom venezuelskom meste Angostura. V tomto období bola Angostura len malá osada s malým počtom obyvateľov a nevýznamnou obchodnou komunitou. V roku 1824 však prišiel do mesta nemecký lekár a chirurg Dr. Johann Gottlieb Benjamin Siegert, aby pracoval na projekte pre venezuelské vojsko.
Počas svojho pôsobenia v Angosture si všimol, že okrem vojakov trpia zdravotnými ťažkosťami aj miestni obyvatelia. V snahe vyriešiť tento problém vyvinul po niekoľkých rokoch experimentovania a výskumu zmes z rôznych bylín, korenia a látok s liečivými vlastnosťami. Táto zmes bola koncentrovaná, horká a aromatická a Dr. Siegert ju začal používať ako liek na podporu trávenia a riešenie iných gastrointestinálnych problémov.
Úspech „Amargo Aromatico“ (aromatický horký nápoj) sa začal šíriť aj do európskych a severoamerických miest. S vývojom obchodu a prílivom návštevníkov z celého sveta sa angosturský horký nápoj dostal do povedomia a s vývojom jeho receptúry postupne prenikal do gastro priemyslu. Angostura Bitter je dnes populárnou ingredienciou používanou ako v miešaných drinkoch, tak aj v kuchyni a stal sa jedným z najznámejších „bitters“ na svete.
K Angostura Bitter sa viaže ešte jeden príbeh, konkrétne k jeho etikete, ktorá nesedí na fľašu. Legenda hovorí, že tlačiar, ktorý mal vyrobiť etikety pre fľaše s Angostura Bitter, spravil chybu a umiestnil etiketu nesprávne. V tom čase bol proces tlače a etiketovania ručný, čo prinášalo rôzne nedostatky. Vedenie značky sa však rozhodlo nechať etiketu posunutú tak, ako ju po nesprávnej tlači dostali. Toto neúmyselné umiestnenie vytvorilo charakteristický a ľahko rozpoznateľný vzhľad produktu.
Dodatočné parametre
Kategória: | Likéry |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Objem: | 0,2 l |
Obsah alkoholu: | 44,70 % |
Balenie: | Fľaša (bez obalu) |
Krajina pôvodu: | Trinidad a Tobago |