Ryoma
Podrobný popis
Ryoma je moderný japonský rum vyrobený z čistej šťavy z cukrovej trstiny a kvasiniek, ktoré sa predtým používali na fermentáciu saké. Dozrieva 7 rokov v sudoch z francúzskeho a amerického bieleho duba.
Liehovar Kikosui, ktorý Ryomu vyrába, sa nachádza v regióne Kochi na ostrove Šikoku a je známy ako domov jedného z najstarších liehovarov rumu v Japonsku. Táto oblasť má podnebie, ktoré umožňuje pestovanie cukrovej trstiny, čo zaručuje vysokú kvalitu vybranej suroviny.
Pre tento rum je charakteristická výrazná rastlinná vôňa, tóny saké, rozpoznateľná alkoholická chuť, drevité a kvetinové arómy a chuťový profil saké, cukrovej trstiny, korenia a horkej čokolády. Má komplexný, bylinný a netradičný charakter. Ryoma je dobrodružnou voľbou pre tých, ktorí chcú spoznať inú stránku rumu.
Ryoma je trochu ostrejší a suchší rum vhodný na samostatné popíjanie, ale skvelo dopĺňa aj rumové drinky.
Dodatočné parametre
Kategória: | Rum |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Objem: | 0,7 l |
Obsah alkoholu: | 40,00 % |
Balenie: | Darčekové balenie |
Krajina pôvodu: | Japonsko |